Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків
31 грудня 2013

Минулий торговий тиждень знову не розчарував трейдерів. Тиждень порадува вже звичними рекордами, показаними торговими майданчиками США. За підсумком 2013 капіталізація американського ринку збільшилася більш ніж на чверть. Під кінець року навіть європейські торговельні майданчики показали впевнене зростання, при цьому тижневе зростання британського індексу FTSE виявилося вищим за зростання американських індексів. Істотньо підживило фондовоий ринок дало повідомлення Міжнародного фонду про можливе поліпшення прогнозу зростання економіки США в 2014 році.

Впевнене зростання американської економіки наступного року означає, що фінансові ринки зможуть продемонструвати зростання навіть в умовах скорочення державної підтримки. У році, що завершується, інвестори обійшли увагою ринки, що розвиваються, на яких панував бум в докризовий період. У мінусі завершають рік індекси Східної Європи, Росії та України. Відновлення інтересу до цих ринків поки не спостерігається. У цілому аналітики очікують продовження зростання на фондовому ринку.

Новини банку

arrow