Мобільний додаток
перейти перейти
Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків
17 грудня 2013
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Минулий тиждень індекси провідних торговельних майданчиків світу завершили з мінусом. Американський індекс S&P 500 втратив за тиждень 1,6% і тепер демонструє негативний результат навіть на 30-денному відрізку. Тиждень почався досить оптимістично. За підсумками торгів у понеділок індекс S&P 500 оновив історичний максимум, але потім індекс став стрімко падати. Зупинити спад вдалося лише в останній торговий день тижня.

Основним фактором падіння американських індексів стала новина про угоду щодо бюджету США. Згідно консенсусу, досягнутого в конгресі США, угода по бюджету США пом’якшить вплив автоматичного секвестру приблизно на 60 млрд. дол. США за два роки і скоротить дефіцит на 20-23 млрд. дол. США. При цьому компроміс передбачає збільшення ліміту держборгу, а значить, зберігається ризик нового призупинення роботи уряду США в лютому. Таким чином у Федрезерва з’явилася нова причина скоротити обсяг кількісного пом’якшення в найближчі місяці, що дуже сильно насторожило інвесторів.

Падіння американських індексів минулого тижня навряд чи зможе зіпсувати картину 2013 року, коли капіталізація американського ринку акцій збільшилася майже на чверть. Зрозуміло, що без значних обсягів державного стимулювання, таких  результатів було б неможливо досягти. Всі розуміють, що падіння обсягів державної підтримки вже не за горами. Наступний рік має випробувати фінансові ринки на міцність.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок