Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Чотири факти про депозити на межі літа і осені - 2014
06 листопада 2014
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

На сьогоднішній день середні відсоткові ставки по довгострокових вкладах вже досягли свого максимуму. Разом з тим, популярність даних продуктів серед населення (в умовах нестабільної економічної і політичної ситуації в країні в цілому) продовжує значно знижуватися. Відповідно подальше збільшення прибутковості даних продуктів малоймовірне - до кінця року прибутковість довгострокових депозитних продуктів найімовірніше залишиться на поточному рівні.

У той же час варто відзначити, що більшість банків в даний час зацікавлені в залученні короткострокових (до 3 місяців) вкладів (як у гривні, так і у валюті) зважаючи на очікування стабілізації ситуації на ринку в середньостроковій перспективі. Дані продукти в даний час користуються найбільшим попитом серед населення.

Відповідно, восени 2014р. ми очікуємо збільшення конкуренції серед банків за залучення короткострокових вкладів шляхом різних акційних пропозицій, що ймовірно викличе збільшення середніх процентних ставок за даними продуктам на +0,5% ... + 1% річних у гривні та +0,25% ... + 0,5% в іноземній валюті (від наявних на сьогодні значень).

Ставки по універсальних депозитах на сьогодні також вже досягли свого максимуму і (зважаючи на зацікавленість банків у термінових депозитах та водночас нестабільну ситуацію, що триває в країні в цілому) найімовірніше залишаться на поточних значеннях до кінця 2014 року.

Повну версію статті читайте на сайті Prostobank.ua.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок