Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Артур Загородников: Постанова НБУ про діяльність банків і проведення валютних операцій була необхідною для банківського середовища
27 червня 2014
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

 

«Постанова Правління, про яку ми говоримо, № 49 від 6 лютого, опублікована на сайті Нацбанку, було дуже необхідною у банківському середовищі», – зазначив голова Комітету Незалежної асоціації банків України з питань регуляторної політики і нагляду, заступник голови правління ПУМБ Артур Загородников.

  Загородников підкреслив, що у професійному середовищі вже давно обговорювалася необхідність додаткових механізмів збереження ліквідності комерційних банків. «Сьогодні ми можемо використовувати платіжні доручення наших клієнтів на наступний день – це дуже добре, це була нагальна потреба з давніх часів», – зауважив експерт. На його думку, відстрочка заявок фізичних та юридичних осіб щодо купівлі валюти на п'ять робочих днів повинна позитивно вплинути на ситуацію на ринку і є повністю закономірною реакцією НБУ. «Коли почалися ось такі хвилювання ринку, панічні настрої, які необхідно було швидко заспокоїти; коли стали застосовувати всі нелегальні схеми виведення валюти за межі України, підозрілі операції – це те, що було природно. Нам потрібно вивчити, що це за заявка, на які потреби, який обсяг» , – зауважив Загородников. Фінансист запевнив, що відповідно до постанови НБУ, всі платіжні доручення фізичних і юридичних осіб будуть виконані в повному обсязі. «Нам потрібно вести ретельну роз'яснювальну роботу. Я вважаю, що нам буде легше уникнути хвилювань ринку, якщо ми будемо користуватися цією постановою і мати можливість розповісти населенню, що ніяких хвилювань з приводу придбання валюти у нього не повинно бути», – зазначив Артур Загородников . 

Джерело: Деньги.ua

 
Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок