Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Чистий прибуток ПУМБ склав $34,7 мільйонів у 2012 році
17 червня 2013
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) зміцнив позиції в десятці найбільших банків України і заробив 86 млн. дол. США прибутку до резервів, що на 13% більше, ніж у 2011 році. Чистий прибуток ПУМБ склав 34,7 млн. дол. США. Якість портфеля і рівень резервування банку залишаються одними з найкращих серед фінустанов України, а співвідношення кредити/депозити на рівні 98,7% є унікальним для галузі. Такі дані містить реліз прес-служби ПУМБ, що надійшов у розпорядження ІА «НАШ ПРОДУКТ».

ПУМБ представив підсумки 2012 року в інноваційному форматі Річного звіту, розкриваючи стратегію і плани на найближчі кілька років.

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) опублікував Річний звіт за 2012 рік згідно з Міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ). Звіт «Нова якість» підбиває підсумки діяльності Банку за минулий період і розповідає про стратегічні пріоритети розвитку ПУМБ в найближчі роки. Документ підготовлений в он-лайн форматі відповідно до найкращої світової практики звітності і розміщений на корпоративному сайті ПУМБ. Цей формат Річного звіту вперше запущений в Україні.

У звіті ПУМБ представив фінансові результати за 2012 рік, які є стабільно високими, незважаючи на зниження економічного зростання нашої країни.

«У 2012 році ПУМБ був серед найбільш ефективних банків: показники ROE і ROA до резервів на рівні 2,6% і 14,1% залишаються одними з найкращих в банківській системі України», – зазначив Ілля Архипов, голова наглядової ради ПУМБ.

Рекордне зростання роздрібних депозитів і збільшення корпоративного портфеля ПУМБ свідчать про високу довіру корпоративних і роздрібних клієнтів до банку. Корпоративний бізнес заробив 53,4 млн. дол. США прибутку, наростивши операційний дохід на 21%, а прибуток роздрібного бізнесу склав 2,6 млн. дол. США.

У минулому році ПУМБ скорегував стратегію з урахуванням зниження динаміки розвитку ринку. Основні напрямки стратегії розвитку залишаться незмінними. ПУМБ продовжить розвиватися як універсальний банк: підвищувати диверсифікацію в сегмент малих і середніх підприємств, збільшувати частку роздрібного бізнесу в доходах Банку та працювати над підвищенням операційної ефективності. Все це забезпечить сервіс кращої якості для клієнтів ПУМБ.

«Наша стратегічна мета дещо трансформувалася: бути не просто одним з лідерів за обсягом бізнесу, а стати кращим банком з точки зору ефективності та якості обслуговування наших клієнтів», – зазначив голова правління ПУМБ Сергій Черненко.

У 2013 році ПУМБ опублікував Річний звіт 2012 в онлайн форматі на своєму сайті. Тепер всі зацікавлені сторони мають доступ не тільки до ПДФ версії, яку компанії традиційно розміщують на своїх сайтах, а й до повноформатної html версії, інтегрованої з додатковою інформацією на сайті ПУМБ. Банк не випускає друковану версію Річного звіту, економлячи природні ресурси. ПДФ версія Річного звіту може бути роздрукована усіма бажаючими в якісному вирішенні.

«Тема річного звіту «Нова якість» говорить про перетворення, які ми впроваджуємо з метою підвищення ефективності та якості сервісу для наших клієнтів. Ці зміни стосуються усіх сфер розвитку ПУМБ, навіть Річного звіту. Ми з гордістю представляємо звіт у такому відкритому форматі першими в Україні. Це дозволить кожній зацікавленій людині на земній кулі прочитати наш звіт трьома мовами», – зазначила начальник управління корпоративних комунікацій ПУМБ Юлія Собко.

З повною версією Річного звіту 2012 року «Нова якість» можна ознайомитися за посиланням: http://pumb.ua/ru/annual_report/

Довідка: Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) віднесений Нацбанком до групи найбільших, є універсальним банком, діяльність якого зосереджена на комерційних, роздрібних і інвестиційно-банківських операціях. Банк заснований в 1991 році. Головний акціонер Банку – ТОВ «СКМ Фінанс» (92,24% акціонерного капіталу), частина групи СКМ. Всеукраїнська регіональна мережа ПУМБ налічує 160 точок продажів. ПУМБ є учасником об'єднаної банкоматної мережі «Радіус», яка налічує більше 2000 банкоматів по всій території України.

Джерело: ІА "Наш продукт"

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок