Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Курс долара утримувався завдяки дефіциту гривні
25 жовтня 2012
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Антон Стадник, начальник казначейського управління ПУМБ коментує порталу Maanimo.com ситуацію на міжбанківському ринку долар/гривня.

На минулому тижні котирування на ринку долар/гривня переступили позначку 8,10 грн/$. Раніше міжбанк розвертався, досягнувши цієї позначки. На минулому тижні волатильність ринку була середньою: спред складав в середньому 0,25-0,75 копійки протягом дня. Котирування плавно росли весь тиждень, в піку досягали 8,1150 грн/$, однак стабілізувалися на 8,11 грн/$. У перші дні тижня активність учасників ринку знижувалася при наближенні котирувань до позначки 8,10 грн/$, але вже в кінці тижня навіть на цій позначці торги проходили більш активно.

Максимальні обсяги продажів зафіксовано у вівторок 31 серпня – $1,5 млрд (всі валюти), у тому числі тільки американської валюти було продано на суму $ 1 млрд. НБУ впродовж тижня інтервенцій не проводив, активної пропозиції валюти з боку державних банків не спостерігалося. Залишки на коррахунках банків мінімальними були в останній день липня (16 млрд. грн) і максимальними в перший день серпня (20 млрд. грн). У перші два дні тижня, на перехід місяця, на депоринку ставки овернайт досягали 20%, і в наступні дні знизилися до 10%. Вартість довгого ресурсу (тиждень, місяць) залишається на високому рівні – 15-20% і вище.

Регулярні коментарі по міжбанку від експертів ПУМБ можна знайти на порталі Maanimo.com

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок