Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Автокредити перейдуть на плаваючі ставки (Delo.ua)
10 жовтня 2012
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Понад 30 банків на даний момент готові видавати автокредити. Однак величезні ставки по депозитах не дозволяють їм пропонувати лояльні умови по своїх позиках. За даними компанії "Простобанк Консалтинг", середня процентна ставка автокредиту строком на 1 рік становить 16,37%, на 3 роки – 18,39%, на 5 років – 19,15%. Втім, це "середня температура" ринку. Зустрічаються і ставки понад 30%.

За останній місяць процентні ставки по автокредитах виросли на 0,8-0,9 п.п. При цьому експерти вважають, що свого максимуму вони ще не досягли. "Нинішні ставки по автокредитах ще не відобразили зростання відсотків по депозитах, тому до нового року автокредити подорожчають", – прогнозує Максим Мироненко, керівник департаменту розвитку продуктів роздрібного бізнесу ПУМБ.

Очікуючи, що вартість грошей відлякає всіх клієнтів, банки мають намір розширювати програми співробітництва зі страховими компаніями та дилерами. Частково це може допомогти здешевити позики. Хоча найкраще уважно читати договори кредитування, так як часом процентну ставку банк може "приховувати" в різні комісії.

Трендом найближчого майбутнього експерти називають також плаваючі процентні ставки по автокредитах. Так як наявність вільних ресурсів – це основний головний біль банків на даний момент (депозити під 25% пропонуються зовсім не від хорошого життя), то за рахунок плаваючих ставок банкіри будуть намагатися знижувати свої ризики.

Плаваюча процентна ставка може бути прив'язана до різних показників – українського індексу депозитів, ставками LIBOR або EURIBOR. На етапі видачі позики вона може виявитися вигіднішою для клієнта, ніж фіксована. При наявності валютного доходу можна пробувати взяти кредит на авто також в доларі або євро – це буде значно дешевше, адже той же український індекс депозитів зараз знаходиться на рівні 19% (для розрахунку вартості кредиту в гривні додайте зверху ще кілька пунктів).

Звичайно, отримати валютний кредит у банку у фізособи не вийде, проте лізинговим компаніям їх видавати не заборонено. Хоча, можливо, варто почекати обіцяного фінансистами здешевлення позик. Якщо вірити їх прогнозам, то воно відбудеться у другому кварталі 2013 року. "До якого рівня – точно спрогнозувати складно. Все залежить від того, яка ставка буде в кінці цього року. Ми схиляємося до думки, що вони впадуть або до нинішнього рівня, або до того, який був навесні (15-18% – "Дело")", – резюмує Максим Мироненко.

Джерело: портал Delo.ua

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок