Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Поїдуть не всі (журнал "Деньги")
10 жовтня 2012
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

За підсумками 2012 року продажі автомобілів зростуть не більше ніж на 10%. Приблизно на стільки ж – і в наступному році. Зростаючому попиту на авто заважають дорогі кредити і високі вимоги до позичальників.

Оптимістичним прогнозам автоімпортерів і дилерів про зростання продажів в 2012 році до 260 тис. нових машин, схоже, не судилося здійснитись. Відсутність стабільного економічного зростання, підвищення ставок по автокредитах, девальваційні очікування – все це вплинуло на активність покупців. Автодилери визнають: авто – це не покупка першої необхідності, і багато автовласників готові почекати з оновленням «до кращих часів». Якими будуть автопродажі в 2012 і 2013 роках? Чим завершиться спецрозслідування щодо автоімпортерів? Чого очікувати від історії з взаємним введенням екологічного збору Росією і Україною? Як зміняться ціни автокредитів? На ці питання відповідали експерти автомобільного та фінансового ринку в ході «круглого столу», організованого журналом «Деньги».

Максим Мироненко, керівник департаменту розвитку продуктів роздрібного бізнесу ПУМБ:

«За нашою інформацією, щомісяця видаються кредити на покупку 3700-3800 авто. Тобто продажі є. Кредитні ставки в серпні ще не відобразили реального підвищення ставок по депозитах: вартість автокредитів росте, однак нижчими темпами, ніж ціна депозитів. Це говорить про те, що банки скоротили свою маржу, щоб не зупиняти кредитування. Ми спостерігаємо ситуацію, коли немає спрямованого тренду до зростання або зниження ставок, а значить, ми йдемо до плаваючих ставок. Особливо це актуально для довгострокового кредитування - на 5-7 років. Цієї осені і в наступному році стануть актуальними партнерські програми банків з дилерами, автосалонами та страховими компаніями. Фінансувати частину угоди може як імпортер, так і дилер».

Повний текст статті про результати круглого столу читайте в журналі "Деньги" № 18 від 27.09.12.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок