Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ став партнером кампанії з безпеки готівкових розрахунків, яку проводить НБУ
09 липня 2021
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Стартувала Всеукраїнська інформаційна кампанія із безпеки готівкових розрахунків "Анатомія гривні", яку проводить Національний банк України у партнерстві з банками.

Мета кампанії – навчити українців швидко перевіряти банкноти гривні на справжність та нагадати населенню, які банкноти та монети в обігу, а які вже не приймаються до оплати.

Під час інформаційної кампанії Національний банк, разом з партнерами, інформуватиме українців, де обміняти вилучені з обігу, зношені, пошкоджені, сумнівні щодо справжності банкноти і монети, а також розповідатиме про елементи захисту національної валюти.

Попри поширення безготівкових розрахунків, готівкові гроші залишаються у широкому вжитку в Україні, тож захист та надійність готівкової валюти має завжди перебувати у фокусі уваги Центробанку.

"Система захисту гривні перебуває на високому рівні і відповідає системам захисту провідних валют світу. Українська гривня має сучасні інноваційні елементи захисту, які дозволяють просто перевірити справжність банкноти візуально та на дотик. Потрібно лише знати, на що звертати увагу. У нашій інформаційній кампанії ми ще раз нагадаємо українцям про прості правила безпеки готівкових розрахунків", – розповів заступник Голови Національного банку України Олексій Шабан.

ПУМБ підтримав кампанію Національного банку України з безпеки готівкових розрахунків "Анатомія гривні".

"Розрахунки готівкою ще довго будуть актуальними для частини населення, в силу певної недовіри електронним технологіям і не поінформованості про безпеку електронних платежів і їх переваги. Завдання всіх банків України, а особливо Уповноважених банків за зберігання цінностей НБУ, таких як ПУМБ, навчити українців простим правилам визначення справжності банкнот і монет, донести інформацію про зміни монетного і банкнотного ряду, терміни виведення з обороту старих банкнот і монет, а також забезпечити надання сервісу по вилученню таких купюр і монет з обігу. Віримо, що ця інформаційна кампанія допоможе клієнтам банку розуміти де вони можуть без ризиків обміняти гроші і як правильно переконатися в тому, що ці гроші не підроблені", – підкреслила Наталія Косенко, заступниця голови правління ПУМБ.

Кампанія триватиме впродовж липня-вересня 2021 року в усіх регіонах України. НБУ під час кампанії запускає спеціальний лендінг  "Анатомія гривні".

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок