Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ підтримав виставку до 35-річчя чорнобильської катастрофи «Чорнобиль. Подорож», яка відкриється у столичному ВДНГ
26 квітня 2021
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Мультимедійна виставка «Чорнобиль. Подорож» складається з сімох смислових блоків — від світового контексту карколомного 1986 року до розповіді про саму аварію, від історій людей, долі яких нерозривно пов’язані з подіями 26 квітня 1986-го, до діалогу щодо подальшої долі Чорнобиля, його майбутнього.

Відвідувачі зможуть побачити у павільйоні ВДНГ №1 архівні світлини та відеоматеріали, роботи світових митців, а також знаменитої української художниці Марії Примаченко, присвячені Чорнобилю, потрапити до Чорнобиля й дослідити його завдяки сучасним технологіям, подивитися у VR, як четвертий енергоблок накривали «Новим сучасним конфайнментом» і як життя крок за кроком повертається до зони відчуження. Завершує проєкт відео зіркової групи Pink Floyd Marooned, зняте в Прип’яті.

На виставці можна буде дізнатися історії очевидців аварії та людей, чиї долі нерозривно з нею пов’язані, а також записати свої спогади, думки та переживання у відео- або аудіоформаті. Після завершення проєкту його контент буде викладено на цифрову платформу, яка продовжить збирати пам’ять та рефлексії про чорнобильську аварію. 

Проєкт створений за ініціативи Офісу Президента Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України разом із ДАЗВ за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики. Концепцію та реалізацію проєкту довірили агенції Gres Todorchuk, куратором став Павло Гудімов, архітектором Слава Балбек, науковим керівником Олег Насвіт.  

Проєкт втілено за підтримки партнерів «Епіцентр», VISA, ПУМБ і технічного партнеру Samsung. У рамках виставки плануються дискусійні програми, презентації та тематичні лекції.

«Чорнобиль – це історія України. Ми маємо її зберегти для наступних поколінь та використати як урок, щоб не повторювати жахливих помилок. Місце катастрофи поступово стає зоною розвитку. Ми підтримали створення виставки, бо вона вчить українців досліджувати, робити висновки та відроджуватись за будь-яких обставин. Через призму минулого відвідувачі дізнаються про можливості та майбутнє нашої країни. І, сподіваємось, захочуть стати активними учасниками її розбудови. Маленькі вчинки кожного – частина загальної великої справи», - наголосив голова правління ПУМБ Сергій Черненко.

26 квітня відбудеться попереднє відкриття виставки для генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, президента та преси.

Для відвідувачів «Чорнобиль. Подорож» буде відкрита після скасування жорсткого карантину. Вхід на виставку безкоштовний з дотриманням усіх заходів безпеки, рекомендованих МОЗ.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок