Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Портфель депозитів фізичних осіб ПУМБ у гривні сягнув 11 млрд
07 квітня 2021
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) продовжує нарощувати портфель пасивів. З початку 2021 року портфель гривневих депозитів фізичних осіб ПУМБ збільшився на 14% або +1 398 млн грн, досягши станом на 02.04.2021 року позначки 11,234 млрд грн.

За офіційними даними НБУ, ПУМБ увійшов до ТОП-5 банків серед 75 діючих в України за приростом роздрібного депозитного портфелю у національній валюті у 2020 році. Так, зокрема ПУМБ посів:

  • 5 місце з приросту загального (кошти на вимогу та строкові депозити) портфелю в гривні.
  • 5 місце за обсягом приросту строкових депозитів фізичних осіб у гривні.

Приріст гривневого депозитного портфеля фізичних осіб ПУМБ за січень-лютий 2021 року склав понад 7%, у той час як загалом по банківській системі України за даними НБУ депозитний портфель фізичних осіб збільшився на 3,8%.

В структурі загального обсягу депозитного портфеля роздрібних клієнтів ПУМБ доля гривневих вкладів на сьогодні складає понад 58%. При цьому, для порівняння, ще на початок 2019 року цей показник не перевищував 44%. В структурі депозитного гривневого портфеля переважає строковий депозит «Дохідний» – на нього припадає понад 70%. Максимальна дохідність за цим вкладом складає до 9% річних в гривні.

Приріст депозитного портфеля в гривні зумовлений рядом факторів. Існуючі та нові клієнти банку відкривають депозити у гривні з метою зафіксувати більш високу дохідність в умовах стійкої тенденції на зниження відсоткової ставки за депозитами, що вже другий рік поспіль притаманна банківській системі України. Крім того, дохідність гривневих вкладів значно вища, ніж валютних. Ставки за гривневими депозитами в ПУМБ складають: до 9% річних для «Дохідного», до 8% річних для «Накопичувального» та до 5% річних для «Вільного» депозиту. В той час як дохідність валютних вкладів не перевищує 0,1% річних. Також в умовах карантину та обмежень населення меншими ніж у минулі роки темпами витрачає сформовані заощадження та поповнює депозитні рахунки у ПУМБ із нових надходжень доходів, які суттєво не зменшуються в умовах низької інфляції та відносної стабільності валютного курсу.

«Українці ще більше віддають перевагу гривневим депозитним продуктам для зберігання своїх заощаджень завдяки стабільному курсу гривні та привабливим депозитним ставкам. А ПУМБ, як банк для депозитів, вони обирають завдяки хорошій репутації та високій надійності, яку ми гарантуємо для кожного вкладу. Сьогодні ПУМБ  в ТОП-4 найбільш прибуткових банків України. За результатами 2020 року чистий прибуток ПУМБ склав 2.6 млрд. грн. Високі фінансові результати, 30-річний досвід роботи в Україні, конкурентна дохідність депозитів – найкраща гарантія для клієнтів, що наш банк збереже та примножить їхні заощадження», - прокоментував Дмитро Дудник, директор департаменту з продуктів роздрібного бізнесу ПУМБ.

За даними НБУ, станом на 1 лютого 2021 року ПУМБ посідає 1 місце за загальним обсягом депозитного портфеля фізичних осіб у гривні серед банків з приватним капіталом та 7 місце серед усіх банків України. Загальний портфель коштів роздрібних клієнтів ПУМБ, який включає залишки на строкових депозитах та вкладах на вимогу в гривні та іноземних валютах, а також залишки на поточних карткових рахунках, станом на 1 лютого 2021 року склав 27,515 млрд. грн. у гривневому еквіваленті.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок