Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Підлітків у південному регіоні цікавлять професії в IT, журналістиці, дипломатії, фінансовій та культурній сферах
05 червня 2020
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Центр «Розвиток КСВ» та Career Hub у партнерстві з ПУМБ, Міністерством освіти і науки України та Міністерством молоді та спорту України провели шосту регіональну конференцію Всеукраїнського конкурсу «Моя кар’єра в Україні» для учнів 10-х класів загальноосвітніх навчальних закладів України.

«Моя кар’єра в Україні» – проєкт, в якому беруть участь учні десятих класів з усієї України. Школярі пишуть есе про свою майбутню професію, автори кращих робіт беруть участь у регіональних конференціях, а потім - у національній. На шостій регіональній конференції «Моя кар’єра в Україні» автори найкращих есе Одеської, Херсонської, Миколаївської та Кіровоградської областей зустрілися з представниками різних професій: від консула до IT-спеціаліста і отримали поради щодо вибору кар’єрного шляху.

Мар’яна Дроняк, менеджерка проєкту, відкрила конференцію надихаючими словами: “На конференції ми не тільки зустрілись з представниками популярних професій, а й спробували  помріяти про майбутнє учасників й професії через 7 років”.

У ТОП-5 професій десятикласників південного регіону увійшли IT, журналістика та PR, дипломатія, фінансова і культурна сфери діяльності. Учасники конференцій змогли познайомитись і отримати поради на майбутнє від представників згаданих професій.

Андрій Омельченко, керівник Одеського РЦ ПУМБ, підкреслив: “Щоб зрозуміти, чи подобається вам професія, намагайтесь заглибитися в неї ще до того, як отримаєте її. Спробуйте домовитись зі спеціалістами, щоб вони вам розповіли більше про їх роботу, показали, як проходить їх робочий день. Після такого близького знайомства ви точно знатимете, чи хочете цим займатись чи ні”.

Олег Веретенніков, почесний консул Латвійської республіки у м. Одеса, закликав учасників бути більш наполегливими: “Будьте більш сміливими і вірте в свої сили. Найголовніше в будь-якій справі - це ваше бажання. В Україні величезна кількість можливостей - посилайте резюме, пишіть на пошту, стукайте і відчинять вам”.

Юлія Бердіярова, музейний співробітник OFAM, Одеський художній музей, вказала на мінливість професійного шляху: “Міняти свою думку і помилятись - це нормально. Це зовсім не применшує ваших досягнень, адже не помиляється тільки той, хто нічого не робить. Щоби вибрати професію, навчіться слухати себе і робіть те, що вам подобається!”

Під час конференції учасники взяли участь у грі «Банк Майбутнього», яка була адаптована до нової онлайн-реальності. Завдяки ній десятикласники познайомились із трендами майбутнього. Школярі презентували свої ідеї вирішення 5-ти найбільших викликів: кліматичні зміни, діджиталізація, роботизація, увага до здоров’я та загроза пандемій. Учасники/ці радо поділились своїми емоціями після конференції і розказали, як вона вплинула на їх кар’єрні плани.

“Все було дуже круто, навіть і не помітив, як пролетів час! Познайомився з новими людьми, спікери були дуже кльові, загалом “бомба”!” - розповідає учасник конференції Валентин Владюк зі Скадовська.

Учасниця Анастасія Яковлєва з Миколаєва поділилась: “Мені дуже сподобалася ця конференція. Завдяки їй я познайомилася з класними однолітками, дізналася багато цікавого. Також зруйнувалися деякі стереотипи щодо професій. Вдячна всім за сьогодні!”

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок