Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ достроково виконав усі зобов’язання перед регулятором щодо зменшення заборгованості пов’язаних осіб
13 травня 2020
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

ПУМБ достроково виконав план заходів щодо приведення нормативу Н9 у відповідність до вимог регулятора. Це стало можливим за рахунок  зменшення кредитної заборгованості окремих компаній SCM на більш ніж 73 млн доларів США.

Наразі фактичне значення нормативу з кредитування пов'язаних осіб в ПУМБ становить 10,9% при нормативному значенні Нацбанку не більше 25%.  Таким чином, сьогодні ПУМБ виконує всі нормативи, встановлені  регулятором.

«Як системоутворюючий та найбільший український банк з приватним капіталом ми усвідомлюємо свою відповідальність як перед нашими клієнтами, так і перед банківською системою України. Дострокове входження в норматив Н9 та виконання банком всіх нормативів Нацбанку свідчить про стабільність бізнес-моделі ПУМБ, яка  пройшла випробування декількома кризами та вкотре підтвердила свою ефективність. Сьогодні наш банк як ніколи готовий до зовнішніх викликів», - підкреслив Сергій Черненко, голова правління ПУМБ.

ПУМБ успішно пройшов стрес-тестування Нацбанку у 2019 р. та перший етап оцінки стійкості банку у 2020 році.  Згідно з новою методологією НБУ  ПУМБ був визнаний системоутворюючим банком, що накладає на банк додаткові зобов'язання, зокрема щодо забезпечення безперебійної діяльності та виконання всіх зобов'язань перед клієнтами.

Нагадаємо, що з 2016 р. банк здійснював поступове зменшення нормативу Н9, відповідно до узгодженого з Нацбанком планом заходів зі строком виконання 01.01.2021 р.

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок