Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Роз’яснення щодо здійснення виплат по споживчих кредитах фізичних осіб у період до 30 червня 2020 року
30 квітня 2020
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Шановні клієнти,

Згідно із Законом №533-ІХ 30 квітня 2020 року закінчується пільговий період, протягом якого банки по кредитах для фізичних осіб не нараховували штрафні санкції та 31 травня 2020 року закінчується період, протягом якого не застосовуються підвищені відсоткові ставки для тих клієнтів, які не могли своєчасно та в повному обсязі погашати платежі за кредитами.

Разом з тим ми розуміємо, що в травні не всі клієнти зможуть повернутися до повноцінної роботи та відновити докризовий рівень доходу. Що значить, що частина клієнтів будуть все ще відчувати складнощі з обслуговуванням кредитів. 

Не чекаючи змін на законодавчому рівні, Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) продовжив до 30 червня пільговий період для клієнтів фізичних осіб, які обслуговують кредити готівкою, товарні кредити, кредитні картки та інші кредити, забезпечені заставою. Це значить, що для тих клієнтів, які  не зможуть своєчасно погашати свої платежі за кредитом, банк не буде застосовувати по кредитах фізичних осіб штрафні санкції та підвищені відсоткові ставки до 30 червня 2020 року.

Як розуміти нововведення:

  • Подовження пільгового періоду не звільняє клієнта від обов’язку сплати платежів по кредиту за березень-червень 2020 року.
  • Сума обов’язків, прописаних у договорі (тіло кредиту та відсотки), не зменшується – клієнт має сплатити їх повністю. Якщо клієнт оформив кредитні канікули, платежі по тілу кредиту, які тимчасово не нараховувалися, будуть розподілені на кількість виплат, що закінчилася до повного погашення кредиту.   
  • За умови не внесення обов’язкових платежів або їх часткового внесення протягом 1 березня –  30 червня, несплачена сума буде винесена на прострочку.
  • До 30 червня банк не буде нараховувати штрафи, пені, чи застосовувати підвищену % ставку за прострочений платіж

Що робити клієнтам:

  • За можливості сплачувати суму мінімального щомісячного платежу по кредиту в повному обсязі або частково, щоб надалі уникнути навантаження з погашенням кредиту.
  • За необхідності подати заявку на кредитні канікули для кредитів готівкою та кредитів на придбання товарів. Зробити це можна, заповнивши форму на сайті
  • Кредитні канікули для кредитних карток введені для всіх власників кредитних карток від ПУМБ автоматично та діють до 30 травня 2020 року.
Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок