Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Попит на факторингове фінансування в ПУМБ збільшився майже у 2 рази
26 березня 2018

Приріст по продукту «Факторинг» у ПУМБ за останній рік збільшився майже у 2 рази.

Так, на початок 2018 року зростання склало 248 млн грн, а частка клієнтів малого та середнього бізнесу, що користуються цим продуктом, зросла на 10%.

Популярність факторингового фінансування в ПУМБ пов'язана, перш за все, зі зручністю і оперативністю роботи підприємств з даним інструментом. Механізм роботи факторингу простий: компанія поставляє товар клієнтам або надає послугу, передає в банк документ відвантаження, отримує фінансування від ПУМБ і працює далі, забезпечуючи тим самим безперервні поставки товарів/послуг та своєчасне погашення боргу перед банком, яке здійснює покупець товарів/послуг.

Сьогодні кількість клієнтів сегменту МСБ, що працюють з відстрочкою платежу ПУМБ, складає 67%. Факторинг дозволяє компаніям МСБ не тільки отримати фінансування оборотних коштів по досить низькій вартості, але і заручитися підтримкою банку у відносинах з покупцем: отримати якусь гарантію оплати за контрактом, який переданий на факторинг, а також безкоштовну послугу адміністрування дебіторської заборгованості від банку.

З такими показниками ПУМБ займає лідируючі позиції на ринку факторингу в Україні серед банків, не дивлячись на те, що є відносним новачком у кредитуванні малого та середнього бізнесу.

«Такий високий попит на факторингове фінансування серед клієнтів банку обумовлений лояльними умовами його надання як за вартістю, так і за термінами. Ми приймаємо рішення по встановленню ліміту на фінансування до 5 днів при мінімальному пакеті документів без застави і поручительства,» – коментує Заступник голови правління ПУМБ Олексій Волчков.

Новини банку

arrow