Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ завершив 2016 рік з прибутком 367 млн грн
23 березня 2017
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) завершив 2016 рік з чистим прибутком 367 млн ​​грн. У той же час операційний прибуток банку склав 1,8 млрд грн. Банк скоротив відрахування в резерви більш ніж у 3,5 рази з 4,8 млрд грн у 2015 р. до 1,3 млрд грн у 2016 р. Чистий процентний дохід ПУМБ за підсумками 2016 р. склав 2,1 млрд грн, а чистий комісійний дохід склав 0,98 млрд грн. Операційний дохід банку до резервів склав 3,6 млрд грн.

З 2016 р. активи ПУМБ склали 44,6 млрд грн, що на 18% більше, ніж показник минулого року, який становив 37,6 млрд грн. При цьому корпоративний портфель банку склав 21,3 млрд грн, а кредити приватним особам склали 3,4 млрд грн.

«У минулому 2016 році ПУМБ вдалося зламати тенденцію, що панує на банківському ринку – ми вийшли в прибуток, значно скоротивши резерви, а також наростили хорошу «подушку ліквідності», що дозволило ПУМБ відновити кредитування корпоративного сектора. Крім цього знаковими подіями минулого року є дострокове погашення стабілізаційного кредиту НБУ, а також виконання вимоги щодо докапіталізації без додаткового вливання грошових коштів за рахунок зменшення потреби в капіталі в результаті оформлення нових застав. Всі ці фактори свідчать про повернення банку до «здорового» докризового рівня функціонування», - зазначає Сергій Черненко, голова правління ПУМБ.

Зобов'язання банку за результатами 2016 р. склали 40,5 млрд грн, перевищивши показник минулого року 34,0 млрд грн на 19%. Власний капітал банку збільшився на 10%, досягнувши 4 млрд грн.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок