Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ презентує Річний звіт за 2012 рік
29 квітня 2013

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) опублікував Річний звіт за 2012 рік згідно з Міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ). Звіт «Нова якість» підбиває підсумки діяльності Банку за минулий період і розповідає про стратегічні пріоритети розвитку ПУМБ у найближчі роки. Документ підготовлений в онлайн форматі відповідно до кращої світової практики звітності та розміщений на корпоративному сайті ПУМБ. Цей формат Річного звіту вперше запущений в Україні.

ПУМБ звітує про фінансові результати за 2012 рік, які є стабільно високими, незважаючи на зниження економічного росту нашої країни. ПУМБ зміцнив позиції в десятці найбільших банків України та заробив 86 млн дол. США прибутку до резервів, що на 13% більше, ніж y 2011 році. Чистий прибуток ПУМБ склав 34,7 млн дол. США. Якість портфеля і рівень резервування Банку залишаються одними з кращих, а співвідношення кредити/депозити на рівні 98,7% є унікальним для галузі.

«У 2012 році ПУМБ був серед найбільш ефективних банків: показники ROE і ROA до резервів на рівні 2,6% і 14,1% залишаються одними з кращих у банківській системі України», – відзначив Ілля Архипов, Голова Спостережної ради ПУМБ.

Рекордне зростання роздрібних депозитів і збільшення корпоративного портфеля ПУМБ свідчать про високу довіру корпоративних і роздрібних клієнтів до Банку. Корпоративний бізнес заробив 53,4 млн дол. США прибутку, наростивши операційний дохід на 21%, а прибуток роздрібного бізнесу склав 2,6 млн дол. США.

Минулого року ПУМБ скорегував стратегію з урахуванням зниження динаміки розвитку ринку. Основні напрямки стратегії розвитку лишаться незмінними. ПУМБ продовжить розвиватися як універсальний банк: підвищувати диверсифікованість у сегмент малих і середніх підприємств, збільшувати частку роздрібного бізнесу в доходах Банку та працювати над підвищенням операційної ефективності. Усе це забезпечить сервіс кращої якості для клієнтів ПУМБ.

«Наша стратегічна мета дещо трансформувалася: бути не просто одним з лідерів за обсягом бізнесу, а стати кращим банком з погляду ефективності та якості обслуговування наших клієнтів», – коментує Сергій Черненко, Голова Правління ПУМБ.

У 2013 році ПУМБ опублікував Річний звіт 2012 в онлайн форматі на своєму сайті. Тепер усі зацікавлені сторони мають доступ не тільки до ПДФ версії, яку компанії традиційно розміщають на своїх сайтах, але й до повноформатної html версії, інтегрованої з додатковою інформацією на сайті ПУМБ. Банк не випускає друковану версію Річного звіту, заощаджуючи природні ресурси. ПДФ версія Річного звіту може бути роздрукована всіма бажаючими в якісному форматі.

«Тема річного звіту «Нова якість» свідчить про перетворення, які ми впроваджуємо з метою підвищення ефективності та якості сервісу для наших клієнтів. Ці зміни стосуються всіх сфер розвитку ПУМБ, навіть Річного звіту. Ми з гордістю представляємо звіт у такому відкритому форматі першими в Україні. Це дозволить кожній зацікавленій людині на земній кулі прочитати наш звіт трьома мовами», – підкреслює Юлія Собко, начальник управління корпоративних комунікацій ПУМБ.

З повною версією Річного звіту 2012 року «Нова якість» можна ознайомитися за посиланням: http://pumb.ua/ua/annual_report/

Новини банку

arrow