Мобільний додаток
перейти перейти
Народний банкір

Багато українців вважають, що банк – це складно. Переконайтеся у тому, що банк – це просто, зручно та доступно для кожного з проектом «Народний банкір» від ПУМБ!

Ми збираємо для Вас найактуальніші фінансові поради, відповідаємо на поширені запитання. Пояснюємо простими словами те, як ефективно розпоряджатися грошима та орієнтуватися на ринку фінансів. А також наводимо історії клієнтів, які можуть допомогти Вам у прийнятті рішень.

Депозит не за шаблоном: Як завдяки медитації усвідомлено працювати з депозитами
10 січня 2022
Отримати на e-mail {title}

Дехто, побачивши поряд слова «депозит» і «медитація» в одному реченні, здивується, мовляв, який може бути зв'язок у настільки різних понять: фінанси й  духовні практики. Однак не поспішайте з висновками.

У відомому висловлюванні говориться: «Коли всередині вас панує тиша, ваше тіло, розум і енергії будуть вкрай інтенсивними». Втім, аби гроші запрацювали на вас, однієї тиші буде обмаль. Погодьтеся, що грошові запаси, лежачи вдома, десь там у надрах-схованках, не лише не зростатимуть, а й взагалі – в умовах інфляції – можуть зменшитися. Тож для збереження й накопичення коштів краще вигідно їх вкласти. Оптимальним рішенням може стати гривневий депозит, адже він має дохідність, що є значно вищою за аналогічні депозити в іноземних валютах. А управляти депозитом і навіть відкривати його зручно у мобільному додатку – у кілька кліків. Збереження і накопичення коштів сьогодні доступні та легкі.

Журнал «Народний банкір» №18/2021

Однак, щоб розібратися, котра з депозитних програм, приміром у банку ПУМБ, підходить саме вам, слід визначитися з власною метою та ухвалити рішення, зважене й усвідомлене. А сягнути цього можна й через медитацію. Вона допомагає досягти більшого спокою, концентрації та усвідомленості. А ще боротися з негативними емоціями й тривожністю. Наш тест допоможе зрозуміти, який вид медитації вам ближче, враховуючи ваш характер і темп життя. А це своєю чергою дасть змогу визначитися і з депозитом, котрий відповідатиме вашим вимогам. Просто оберіть свій варіант.

Для чого, на вашу думку, потрібна медитація?

A  Щоб розвинути концентрацію та мати можливість збільшити активність життя

B  Щоб розслабити розум і позбутися на довгий час тривог

C  Сповільнитися, щоб потім прискоритися

Ваше життя радше спокійне чи то напружене?

A  Скоріше інтенсивне, але мені подобається такий ритм

B  Розмірене і здебільшого спокійне

C  Напружене, а іноді й просто божевільне!

Як вважаєте, чи здатні ви просидіти в повній тиші більше ніж 10 хвилин?

A  У відносній тиші: нехай на тлі будуть пташки або шум моря

B  Легко, без питань

C  Ні, я люблю, коли навколо щось грає, поруч говорять чи співають

Яке з цих занять, як на вас, найближче до медитації?

Сидіти у позі лотоса і співати мантри

B  Звичайне спостереження за природою

C  Час, що проводиш з близькими людьми, або займаєшся улюбленою справою

А як у вас із посидючістю?

A  Сидіти – ок, але байдикувати я не можу

B  В цілому проблем немає

C  Ой ні, я не можу всидіти на місці, весь час десь мушу бігти

Що головне в медитації?

A  Усвідомленість

B  Спокій і відчуття подяки за все, що вже є

C  Відсутність оцінювання, що одні думки кращі за інші

Оберіть хобі, що вам ближче

A  Творчість (малювання, музика тощо)

B  Колекціонування або ведення щоденника

C  Спорт

Тепер підрахуйте, з якою літерою у вас найбільше відповідей.

Результати тесту

Коли переважна більшість відповідей співпадає з літерою:

A

Ваш характер. Ви, мабуть, динамічна та творча людина, що прагне до усвідомленості в діях і любить, щоб власні активи працювали по повній.

Рекомендації щодо медитації. Враховуючи доволі інтенсивний ритм життя, вам, найімовірніше, підійде мантра-медитація, яка зазвичай використовує повторювані звуки для заспокоєння думок. Це може бути слово, фраза або звук. Неважливо, голосно чи тихо ви промовляєте мантру. Після її повторення, навіть протягом 10 хвилин, ви будете більш уважними й розслабленими.

Рекомендації щодо депозиту*. Зважуючи на те, що ви прагнете усвідомлено примножувати власні заощадження й вас не особливо цікавить їхнє дострокове зняття, вам підійде депозит «Накопичувальний» від банку ПУМБ. Окрім високої відсоткової ставки від 7% до 8.5% річних у гривні (залежно від терміну розміщення коштів та відповідності умовам програми лояльності ПУМБ) ви також матимете можливість поповнювати цей депозит будь-коли без обмежень по сумі. Це примножуватиме ваші заощадження, у тому числі  шляхом щомісячної капіталізації (приєднання до суми депозиту) нарахованих банком процентів. Зазвичай угода укладається терміном від 3 місяців до пів року, але, якщо є бажання, її можна продовжувати автоматично.

Мінімальна сума вкладу – 5000 грн.

B

Ваш характер. Немає сумнівів, що ви людина врівноважена, маєте терпіння і по-філософськи ставитесь до плину часу. Ваша вдячність світові й людям не потребує миттєвої віддачі.

Рекомендації щодо медитації. Якщо однією з цілей вашого розміреного життя є просвітління, справжнім відкриттям стане для вас віпасана. По суті, це тренування розуму, робота через самоспостереження. У класичній традиції спочатку вчать зосередитися на диханні, заспокоїти розум і зануритися глибше у власні відчуття.

Рекомендації щодо депозиту*. Завдяки вмінню очікувати ви завжди отримуєте більше за інших. Тож вам може припасти до душі депозит «Дохідний» від банку ПУМБ, що оформлюється терміном до 18 місяців. Завдяки йому ви отримуватиме щомісяця від 6,5% до 10% річних у гривні залежно від терміну розміщення коштів.

Мінімальна сума вкладу – 500 грн.

C

Ваш характер. Ви, вірогідно, людина дуже експресивна, з нестандартним мисленням, здатна на відчайдушні вчинки. Водночас ви любите родину, свята та великі компанії.

Рекомендації щодо медитації. Зважаючи на темперамент характеру, вам буде до вподоби медитація у русі. Її можна практикувати під час робіт в саду, прогулянок у лісі чи парку, займаючись гімнастикою цигун або виконуючи інші плавні рухи. Головне – фокусуватися на своїх діях, а розуму дозволити блукати або ж відпочивати.

Рекомендації щодо депозиту*. Для активних людей, які терпіти не можуть будь-яких обмежень, вдалим рішенням буде депозит «Вільний» від банку ПУМБ. Він дозволить вам вільно керувати своїми заощадженнями. Оформивши депозит на пів року, ви зможете у будь-який час докласти або зняти певну суму. Тож гроші завжди у доступі, та й ще працюють на вас. Щомісяця на залишок коштів на депозиті набігає до 6% річних у гривні.

Мінімальна сума вкладу – 100 грн.

*Інформація актуальна станом на 24.11.2021. Всі процентні ставки вказані до оподаткування, передбаченого чинним законодавством України.

Ознайомитись з умовами по депозитах, а також прорахувати свій дохід за тим чи іншим депозитом можна легко завдяки онлайн-калькулятору на сайті банку: 

Переглянути весь випуск

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title}

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок