Мобільний додаток
перейти перейти
Народний банкір

Багато українців вважають, що банк – це складно. Переконайтеся у тому, що банк – це просто, зручно та доступно для кожного з проектом «Народний банкір» від ПУМБ!

Ми збираємо для Вас найактуальніші фінансові поради, відповідаємо на поширені запитання. Пояснюємо простими словами те, як ефективно розпоряджатися грошима та орієнтуватися на ринку фінансів. А також наводимо історії клієнтів, які можуть допомогти Вам у прийнятті рішень.

Кредити для покращення рівня життя
30 березня 2020
Отримати на e-mail {title}

Попит на кредитування серед українців постійно зростає. На думку НБУ, найбільше цьому сприяє зниження відсоткових ставок. Плюс здорова конкуренція між банками, яка вже призвела до покращення умов для позичальників. А також доступність послуги та просте оформлення. Як же кредити поліпшують наше життя?

ІПОТЕЧНЕ КРЕДИТУВАННЯ. Прагнення мати власне житло, підсилення національної валюти, високі темпи житлового будівництва… Все це мало б вивести на перше місце житлове кредитування, проте такі позики все одно залишаються невеликими у порівнянні з іншими видами кредитування.


Журнал «Народний банкір» №13/2020

Що відбувається? Іпотека сьогодні лишається дуже дорогою, тому українці не поспішають масово брати кредити на житло. В той же час забудовники пропонують більш прийнятні умови розстрочки, повернення позичених коштів рівними частинами протягом певного періоду.

АВТОКРЕДИТУВАННЯ. Набагато більше пощастило автолюбителям. Великим попитом користуються як нові автомобілі, так і ті, що були у вжитку. Найпопулярніші кредити – терміном до 5-7 років. Привабливість автопозик експерти пояснюють партнерськими програмами. Завдяки ним можна купити авто на вигідних умовах за умови оформлення кредиту на короткий термін або з мінімальними процентними ставками.

Як автоімпортери і вітчизняні виробники допомагають розвивати ринок автокредитування? Насамперед пропонують клієнтам різні програми розстрочки. Партнерські програми зараз на піку популярності, всі автосалони-лідери продажів мають спеціальні кредитні продукти за підтримки імпортерів, банків і страхових компаній.

СПОЖИВЧЕ КРЕДИТУВАННЯ. Фаворитами ринку кредитування минулого року були споживчі позики – кредитування особистих потреб українців. За прогнозами НБУ вони триматимуть лідерство і у 2020 році.

П’ятірка найбільш затребуваних споживчих кредитів:

  • Оплата повсякденних витрат: купівля продуктів, оплата комунальних послуг, придбання лікарських препаратів, товарів для дітей.
  • Придбання побутової техніки або електроніки. 
  • Позики для ремонту квартир і дачних ділянок.
  • Кредитування медичних послуг: оплата лікування, дорогих операцій, стоматологічних послуг.
  • Купівля енергозберігаючих матеріалів, обладнання та заміна вікон.

Як отримати кредит?

Для отримання кредиту потрібно звернутися до відділення банку або до його представника в магазині. При собі мати паспорт та ІПН.

Обов'язкові умови оформлення позики – постійне місце роботи та стабільний дохід останні 6 місяців (іноді 3 місяці) або отримання пенсії. Хороша кредитна історія та наявність картки банку тільки збільшує шанси на позитивну відповідь на ваш запит. Банки прагнуть мати справу з клієнтами, які вже отримують через них зарплату/пенсію або тримають у них депозит. Зручно обом сторонам кредитного договору. До речі, рішення по видачі невеликих кредитів приймає спеціальна програма на основі аналізу ряду факторів, таких як кредитна історія, вік, дохід, соціальний статус тощо.

Поради від банку:

  • Щомісячний платіж по кредиту не повинен перевищувати 50% доходу вашої родини, тоді повернення боргу не буде обтяжливим.
  • При оформленні кредитного договору зверніть увагу на: умови кредитування, графік погашення заборгованості, щомісячний платіж.
  • Запам’ятайте дату платежу та вчасно сплачуйте необхідну суму щомісяця.
  • Застрахуйте позику це захистить вашу родину від зобов’язань у разі вашої неплатоспроможності.

Кредитні картки для щоденних потреб

Якщо вам потрібні кошти про запас, на непередбачені витрати чи невеликі покупки, і не хочете щоразу звертатись до банку, зверніть увагу на кредитну картку. Ще років 5 тому була недовіра до цього інструменту, бо існувало багато підводних каменів в договорах, перш за все, це стосувалося незрозуміло прописаних умов користування. Сьогодні більшість банків прозоріше пояснює свої умови.  

Наприклад, картка від банку ПУМБ «всеМОЖУ»  – призер премії FinAwards 2019 та лідер онлайн-замовлень. Цей «пластик» можна використовувати при розрахунках по всьому світу та в Інтернеті. Вигідно, що у пільговий період до 62 днів користування коштами, витраченими на покупки карткою, не спричиняє додаткових витрат. Якщо клієнт повертає кошти до закінчення пільгового періоду, він не переплачує взагалі. Також зручно знімати кошти без комісії в банкоматах будь-яких банків у будь-яких країнах в місцевій валюті. Відкриття та обслуговування картки безкоштовне, без обов’язкових комісій та страховок.

Серед приємних бонусів: користувачі картки можуть поповнювати мобільний телефон, сплачувати комунальні платежі та ряд інших послуг через ПУМБ Online, на такі платежі будуть діяти умови пільгового періоду.

Це зручно у випадку незапланованих покупок. 

Крім того, розраховуючись кредиткою «всеМОЖУ» клієнти можуть скористатися сервісом «Сплачуй частинами» та розраховуватись за покупку частинами. Максимальний термін – до 24 місяців, з яких 3 місяці – пільговий період. Це вигідно для покупки побутової техніки та електроніки.


Журнал «Народний банкір» №13/2020

Кому готівка краще

Тим, у кого виникає необхідність мати готівку, великі суми і на довгий термін, – на відпустку, ремонт, освіту, купівлю техніки та товарів, банки охоче дають і таку позику. Варто тільки стежити, щоб були прозорими, зрозумілими умови позики. Наприклад, простий і зручний кредит готівкою «всеЯСНО» – переможець премії FinAwards 2019. Кредитний ліміт – до 300 000 грн. Не має прихованих комісій або платежів, страховки, разової комісії, зайвих документів. Є можливість достроково розраховуватися по кредиту без комісії. Оформити можна за одну годину.

До речі, сплачувати щомісячні платежі по кредиту тепер дуже зручно:

  • у мобільному додатку та інтернет-банкінгу: погашення карткою іншого банку без комісії, можливість створення шаблону та контролю за кредитом;
  • у платіжних терміналах: в тому числі партнерських ПриватБанку та Ibox, без комісії;
  • відділеннях банку.

Переглянути весь випуск

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title}

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок