Мобільний додаток
перейти перейти
Народний банкір

Багато українців вважають, що банк – це складно. Переконайтеся у тому, що банк – це просто, зручно та доступно для кожного з проектом «Народний банкір» від ПУМБ!

Ми збираємо для Вас найактуальніші фінансові поради, відповідаємо на поширені запитання. Пояснюємо простими словами те, як ефективно розпоряджатися грошима та орієнтуватися на ринку фінансів. А також наводимо історії клієнтів, які можуть допомогти Вам у прийнятті рішень.

Страхування: чому вигідно звертатися до банку?
30 березня 2020
Отримати на e-mail {title}

Захворіли у туристичній подорожі? Неприємна ситуація, але не така вже й небезпечна, якщо маєте страховий поліс. Потрапили у ДТП та пошкодили чужий автомобіль або завдали шкоди життю та здоров’ю інших осіб? Цю справу вирішує наявний поліс «Автоцивілки». Затопили сусідів? Прикро, але все можна виправити, оскільки страхова компанія компенсує ремонт квартири сусідів.  До чого ж тут банки при укладанні договорів страхування?


Журнал «Народний банкір» №13/2020

ОБОВ’ЯЗКОВЕ ЧИ ДОБРОВІЛЬНЕ
Страховка не убезпечить від нещасних випадків, стихійних лих, банкрутства, хвороби та інших неприємних речей, проте допоможе компенсувати збитки. Страхування – це спосіб захистити себе, власне здоров’я, майно від різноманітних ризиків.

Страхування буває обов’язковим і добровільним. Добровільне страхування має ширший спектр послуг і багато українців обирають саме його. І зрозуміло чому. Наприклад,  «Автоцивілка» (обов’язкове страхування відповідальності власників транспортних засобів) не завжди забезпечує компенсацію збитків постраждалому автомобілю. Уявіть, що постраждале авто – преміум-класу. Оціночна вартість ремонту (бамперу, фар) становить 300 тис. грн. «Автоцивілка» покриє максимум 130 тис. грн. А решту 170 тис. грн хто допоможе компенсувати? Тому вигідно за невелику суму 200-300 грн оформити додатково добровільну «Автоцивілку» , щоб зекономити до 200-300 тис. грн на випадок ДТП.


Журнал «Народний банкір» №13/2020

Туристичне страхування, яке входить у вартість туру від туроператора, зазвичай не передбачає захист під час розваг та екстремального відпочинку – катанні на лижах,   сноуборді, віндсерфінгу, дайвінгу, прогулянок у пустелі, тощо. Тому найвдалішим кроком буде придбання полісу за 300-400 грн, який забезпечить приємний та безпечний відпочинок. Що вже й говорити про страхування майна, особливо, коли у ваших сусідів сучасний коштовний ремонт. І якщо станеться так, що ви затопите їхню квартиру, то зможете не турбуватися про відшкодування збитків.

ДОВІРЯЙ І ПЕРЕВІРЯЙ
Кому довірити свої гроші та особистий захист? Як знайти страхову компанію і не стати жертвою аферистів, обставин, невиплат і т. д.? Наприклад, дуже актуальна проблема для полісів «Автоцивілки». Купив собі автомобіль і вирушив ставити його на облік. По дорозі зустрів вуличних агентів і тут же зовсім дешево оформив поліс. Здавалося б, вдало заощадив. Формально, навіть бланк такого полісу справжній, але в страхових компаніях він числиться як втрачений. Клієнт може цілий рік з ним їздити і не знати, що купив фальшивку. Проблеми почнуться, якщо станеться страховий випадок. Тому страховий поліс потрібно ретельно перевіряти: вивчати ліцензію, рейтинги, репутацію, умови тощо.

БАНК В ДОПОМОГУ
Зручно та вигідно застрахуватися через свій банк. І найважливіше в такому рішенні – це надійність послуг.

По-перше, у фінустановах існує власна серйозна процедура перевірки страхових компаній, їх стабільності та можливих ризиків.

По-друге, у банка  широка мережа відділень у порівнянні зі страховою компанією.

Крім того, банк зазвичай співпрацює з кількома страховиками. Так, ПУМБ — партнер одразу 7 провідних компаній України: АСКА, Арсенал Страхування, ARX («AXA Страхування»), ІНГО Україна, VUSO, PZU і АСКО Донбас Північний, тому банк може запропонувати для клієнта страховий продукт з урахуванням його потреб та бажань.

ФІНАНСОВИЙ СУПЕРМАРКЕТ
Банк надає багато корисних послуг, не всі з яких може запропонувати страхова компанія.

Спільні — традиційні страхові послуги «Автоцивілка» (ОСЦПВ), ДЦВ (добровільна «Автоцивілка»), туристичне страхування, страхування від нещасного випадку, захист приватних будинків, захист майна, зелена картка (обов’язкове страхування відповідальності власників транспортних засобів, які на своєму авто виїжджають на територію країн, які є членами системи Green Card).    

Ще може бути страхування як частина оформлення кредитного продукту (споживче кредитування, кеш-кредит). Воно обов’язкове в усіх цивілізованих країнах. Банк страхує від нещасного випадку чи настання смерті, тобто випадку, коли людина не зможе сплачувати борг по кредиту, і зобов’язання по кредиту переходить на родичів. Страхування допомагає родині у кризовій ситуації.

*Деякі провідні банки пропонують страхування від шахрайських дій – захист коштів на рахунку клієнта від шахрайських операцій (фішинг, скіммінг, соціальна інженерія тощо). Так, ПУМБ вже навесні впровадить цю страховку.

 

Особливої уваги варті унікальні пропозиції банків

Наприклад,  ПУМБ пропонує послугу домашнього асистента «Майстер-Сервіс» (це як «чоловік на годину») та «Medikit» – онлайн-консультацію з лікарем.

Домашній асістанс «Майстер-Сервіс» – корисна пропозиція від СК «АСКА» і компанії «СОС-Сервіс Україна», що поєднує страхування квартир і приватних будинків від підпалу, стихійних лих, затоки, вандалізму та сервіс з надання послуг ремонту (слюсарні, сантехнічні, електротехнічні роботи) в разі виникнення непередбачених ситуацій.

Послуга «Medikit» — унікальна можливість протягом року консультуватися з лікарями в режимі онлайн:  

  • без обмежень (кількість запитів не лімітується);  
  • без попереднього запису (з’єднання з лікарем вже протягом 15 хвилин);  
  • без вихідних (лікарі на зв’язку щодня з 9:00 до 21:00);  
  • з будь-якого куточку світу (необхідно лише доступ в Інтернет).

Будьте поінформовані щодо можливостей і робіть своє життя комфортнішим та безпечнішим. Переглянути весь спектр можливостей зазвичай можна на сайті банків.

Переглянути весь випуск

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title}

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок