Мобільний додаток
перейти перейти
Народний банкір

Багато українців вважають, що банк – це складно. Переконайтеся у тому, що банк – це просто, зручно та доступно для кожного з проектом «Народний банкір» від ПУМБ!

Ми збираємо для Вас найактуальніші фінансові поради, відповідаємо на поширені запитання. Пояснюємо простими словами те, як ефективно розпоряджатися грошима та орієнтуватися на ринку фінансів. А також наводимо історії клієнтів, які можуть допомогти Вам у прийнятті рішень.

ПростоГроші: дебетова картка – незамінний помічник сучасної людини
13 вересня 2019
Отримати на e-mail {title}

ПростоГроші: дебетова картка – незамінний помічник сучасної людини

Повсякденне життя важко уявити без благ цивілізації, до яких ми звикли та сприймаємо як належне – електрика, Інтернет, мобільний зв’язок, банківська картка. Кожен з нас ймовірно вже мав кілька карток різних банків – на картку отримував зарплату, соціальну допомогу або кредитні кошти. Але чи всіма можливостями картки ви користувалися? «Народний банкір» допоможе розглянути найважливіші з них.

Види карток: яка потрібна саме вам?

Два принципово різні види карток – дебетова та кредитна. У першому випадку, рахунок у банку та картка до нього призначені для користування власними коштами: їх можна вносити, знімати, розраховуватися в магазинах чи мережі Інтернет, переводити на інші картки. У другому випадку – ви користуєтеся коштами банку.

Якщо потреби у кредитних грошах в певний період життя у вас немає, то обійтися без дебетової картки, яку зручно використовувати у повсякденному житті, певно не зможе зараз ніхто. Отже, необхідно зорієнтуватися у пропозиціях банків щодо оформлення карток. Так, дебетова картка може бути з платним або безкоштовним поповненням, з комісією за зняття готівки чи без неї, з додатковою платою за перекази чи її відсутністю.

Можна знайти й цікавіші пропозиції. Нещодавно ПУМБ розробив картку, з якою все просто та вигідно – «всеКАРТА»! Отримання картки та операції у гривні – БЕЗ КОМІСІЙ:

  • поповнення карти;
  • зняття готівки в будь-якому банкоматі України;
  • зарахування зарплати або пенсії;
  • розрахунки карткою в магазинах, кіно, транспорті, в мережі Інтернет.

А за умови користування мобільним додатком чи Інтернет-банкінгом ПУМБ Оnline – БЕЗ КОМІСІЙ доступні такі операції:

  • переказ коштів на картку іншого банку України;
  • сплата за комунальні послуги (можлива комісія окремого постачальника), мобільний зв’язок.

Всі необхідні сучасній людині операції з «всеКАРТОЮ» можна здійснювати, не замислюючись постійно про банківську комісію за ту чи іншу послугу.

Що потрібно, щоб оформити картку

Відкриття карткового рахунку в сучасних банках відбувається швидко, з мінімальним набором документів: паспорт та ІПН. Так, оформлення «всеКАРТА» у відділенні займає  до 20 хвилин.

Щоб скористатися всіма перевагами картки «всеКАРТА» додайте її у мобільний додаток:


Журнал «Народний банкір» №11/2019

Крок 1
Завантажте ПУМБ Оnline на свій смартфон: знайдіть додаток на App Store чи Google Play Маркет, або відскануйте QR-код.

Крок 2

Введіть свій номер телефона (логін) та пароль для ПУМБ Online, який банк вам відправить в SMS.

Крок 3
У розділі «Картки та рахунки» оберіть картку, перейдіть у налаштування та натисніть кнопку «Активувати картку».

Крок 4
Виконайте покрокову інструкцію й отримайте PIN-код картки в SMS на номер, який ви надали у банк як основний номер телефону. При бажанні, можете змінити PIN-код картки в додатку.

Сам собі господар

Кожного дня ми маємо справу з безготівковим розрахунками: здійснюємо регулярні платежі, переказуємо кошти батькам чи дітям, розраховуємося карткою за кордоном, отримуємо зарплату або інші надходження. І якщо ще кілька років тому фінансовий особистий кабінет для більшості з нас не був обов’язковим атрибутом життя, то сьогодні без такого «банка в кишені» не обійтися! Більшість провідних банків вдосконалили цей сервіс. Отже «в комплекті» з карткою клієнти отримують максимально функціонального помічника, який упорядковує фінансове життя. 24 години на добу, 7 днів на тиждень, з будь-якої точки світу ви можете здійснити всі фінансові операції в мобільному додатку банку чи його онлайн-банкінгу.

«Банк у кишені» дозволяє:

  • контролювати: скільки коштів залишилось на картці;
  • відстежувати історію операцій: скільки грошей вам надійшло на картку або коли й скільки ви витратили;
  • блокувати або активувати картку;
  • нагадати або змінити PIN-код картки;
  • самостійно блокувати чи розблоковувати можливості оплати в Інтернеті;
  • встановлювати ліміт кількості операцій на день та суми зняття;
  • встановлювати можливості проведення операцій за кордоном та інші налаштування;
  • створювати шаблони для зручного проведення переказів за номером картки чи рахунку, сплати комунальних послуг, мобільного зв’язку;
  • додавати картки інших банків для переказу коштів між картками, сплати за кредитами та багато іншого.

Потрібен лише телефон

Сучасні технології навіть дозволяють не носити картку з собою. Єдине що вам потрібно – телефон. Він допоможе вам розраховуватися у супермаркетах, транспорті, торгових та розважальних центрах.

Завантаживши мобільні додатки Google Pay або Apple Pay і додавши свою картку, ви завжди матимете можливість розрахунку в будь-який момент. Картку до Apple Pay можна додати у кілька кліків, обравши налаштування картки в додатку ПУМБ Online.  

Все просто з «всеКАРТА»!

Блок-вставка «Цікаво»

Як і коли народилася перша дебетова картка

Спочатку розповсюдження отримали кредитні картки, праобразом яких були картки створеної в 1949 році в США компанії Diners Club. А от дебетова картка, на якій клієнту стали доступні його власні кошти, з’явилася пізніше, у 1974 р. першу таку картку до поточного рахунку видав невеличкий американський Arizona Bank. Магнітна смуга на банківських картках з’явилася в 1960-і, а чіпи – тільки в 1990-х. У 1991 – Mastercard і Eurocard запустили першу всесвітню дебетову картку – Maestro.

В життя українців дебетові картки увійшли через зарплатні проекти. Скоріш за все, і у вашому житті перша банківська картка з’явилася для отримання зарплати. Сьогодні все частіше дебетові картки відкривають для розпорядження власними коштами, які ви вносите самі, або отримуєте різні надходження.

Переглянути весь випуск

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title}

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок