Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків
10 грудня 2013
Минулий тиждень фондовий ринок завершив без оновлення рекорду. Індекс S & P 500 знижувався з понеділка по четвер, проте в останній торговий день тижня індекс стрімко зріс, комкомпенсувавши падіння попередніх днів.
Серед трейдерів фондового ринку США знову посилилися побоювання, що Федеральна резервна система (ФРС) країни прийме рішення про скорочення обсягів стимулювання вже найближчим часом. Протягом тижня надходила позитивна статистика по ринку праці США. У листопаді 2013 року рівень безробіття в США впав до 7%, що є мінімумом з листопада 2008 року. Проте на думку керівників ФРС такий рівень безробіття не є достатньо низьким для скорочення обсягів стимулювання найближчим часом.
Європейський ринок як і раніше демонструє невпевненість, як і сама економіка єврозони. Індекс менеджерів закупівель (PMI) в промисловому секторі 17 країн єврозони в листопаді 2013 піднявся до 51,6 пункту з жовтневих 51,3 пункту. Водночас, зниження замовлень промпідприємств Німеччини в жовтні виявилося
вище прогнозів.
Наступного тижня динаміка ринків буде формуватися під впливом результатів статистики з ринку нерухомості, роздрібної торгівлі та динаміки цін виробників у США.

Новини банку

arrow