Mobile app
go go
Press about us

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Чистий прибуток ПУМБ склав $34,7 мільйонів у 2012 році
17 June 2013
Отримати на e-mail {title} - FUIB

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) зміцнив позиції в десятці найбільших банків України і заробив 86 млн. дол. США прибутку до резервів, що на 13% більше, ніж у 2011 році. Чистий прибуток ПУМБ склав 34,7 млн. дол. США. Якість портфеля і рівень резервування банку залишаються одними з найкращих серед фінустанов України, а співвідношення кредити/депозити на рівні 98,7% є унікальним для галузі. Такі дані містить реліз прес-служби ПУМБ, що надійшов у розпорядження ІА «НАШ ПРОДУКТ».

ПУМБ представив підсумки 2012 року в інноваційному форматі Річного звіту, розкриваючи стратегію і плани на найближчі кілька років.

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) опублікував Річний звіт за 2012 рік згідно з Міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ). Звіт «Нова якість» підбиває підсумки діяльності Банку за минулий період і розповідає про стратегічні пріоритети розвитку ПУМБ в найближчі роки. Документ підготовлений в он-лайн форматі відповідно до найкращої світової практики звітності і розміщений на корпоративному сайті ПУМБ. Цей формат Річного звіту вперше запущений в Україні.

У звіті ПУМБ представив фінансові результати за 2012 рік, які є стабільно високими, незважаючи на зниження економічного зростання нашої країни.

«У 2012 році ПУМБ був серед найбільш ефективних банків: показники ROE і ROA до резервів на рівні 2,6% і 14,1% залишаються одними з найкращих в банківській системі України», – зазначив Ілля Архипов, голова наглядової ради ПУМБ.

Рекордне зростання роздрібних депозитів і збільшення корпоративного портфеля ПУМБ свідчать про високу довіру корпоративних і роздрібних клієнтів до банку. Корпоративний бізнес заробив 53,4 млн. дол. США прибутку, наростивши операційний дохід на 21%, а прибуток роздрібного бізнесу склав 2,6 млн. дол. США.

У минулому році ПУМБ скорегував стратегію з урахуванням зниження динаміки розвитку ринку. Основні напрямки стратегії розвитку залишаться незмінними. ПУМБ продовжить розвиватися як універсальний банк: підвищувати диверсифікацію в сегмент малих і середніх підприємств, збільшувати частку роздрібного бізнесу в доходах Банку та працювати над підвищенням операційної ефективності. Все це забезпечить сервіс кращої якості для клієнтів ПУМБ.

«Наша стратегічна мета дещо трансформувалася: бути не просто одним з лідерів за обсягом бізнесу, а стати кращим банком з точки зору ефективності та якості обслуговування наших клієнтів», – зазначив голова правління ПУМБ Сергій Черненко.

У 2013 році ПУМБ опублікував Річний звіт 2012 в онлайн форматі на своєму сайті. Тепер всі зацікавлені сторони мають доступ не тільки до ПДФ версії, яку компанії традиційно розміщують на своїх сайтах, а й до повноформатної html версії, інтегрованої з додатковою інформацією на сайті ПУМБ. Банк не випускає друковану версію Річного звіту, економлячи природні ресурси. ПДФ версія Річного звіту може бути роздрукована усіма бажаючими в якісному вирішенні.

«Тема річного звіту «Нова якість» говорить про перетворення, які ми впроваджуємо з метою підвищення ефективності та якості сервісу для наших клієнтів. Ці зміни стосуються усіх сфер розвитку ПУМБ, навіть Річного звіту. Ми з гордістю представляємо звіт у такому відкритому форматі першими в Україні. Це дозволить кожній зацікавленій людині на земній кулі прочитати наш звіт трьома мовами», – зазначила начальник управління корпоративних комунікацій ПУМБ Юлія Собко.

З повною версією Річного звіту 2012 року «Нова якість» можна ознайомитися за посиланням: http://pumb.ua/ru/annual_report/

Довідка: Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) віднесений Нацбанком до групи найбільших, є універсальним банком, діяльність якого зосереджена на комерційних, роздрібних і інвестиційно-банківських операціях. Банк заснований в 1991 році. Головний акціонер Банку – ТОВ «СКМ Фінанс» (92,24% акціонерного капіталу), частина групи СКМ. Всеукраїнська регіональна мережа ПУМБ налічує 160 точок продажів. ПУМБ є учасником об'єднаної банкоматної мережі «Радіус», яка налічує більше 2000 банкоматів по всій території України.

Джерело: ІА "Наш продукт"

News

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback