Mobile app
go go
Press about us

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Скинулись по-крупному
17 June 2013
Отримати на e-mail {title} - FUIB

Щоб переманити на обслуговування великих позичальників, банки спростили процедури і об'єдналися в синдикати.

Початок 2013 р. став не найвдалішим для корпоративного кредитного ринку. Банкам вдалося вирішити проблему з тотальною нестачею грошей, але, роздобувши їх, фінансисти задалися новим питанням: кого ними кредитувати? Дорогущі кошти, зібрані у населення під кредитну кампанію-2013, виявилися не по кишені більшості вітчизняних компаній. Підприємства ж, які погоджувалися на високі ставки, вселяли серйозні побоювання кредиторам з точки зору погашення позик. Банкіри знайшли непростий вихід з неоднозначної ситуації: зробили упор на фінансування гігантських компаній, які гостро потребували поточне кредитування та погоджувалися на дорогі позики, а також на розвиток програм для малого бізнесу. Практично неохопленим на початку року залишився прошарок з середніх українських компаній.

Кредитний корпоративний ринок на порозі крупного перерозподілу

Олексій Волчков, заступник голови правління по корпоративному бізнесу ПУМБ:
Думаю, що ми скоро побачимо переділ корпоративного ринку на користь банків з вітчизняним капіталом. Вважаю, що фінустанови з європейськими акціонерами, які зараз відчувають фінансові проблеми на батьківщині, стануть скорочувати свою присутність на ринках, що розвиваються, і українському у тому числі. У результаті ми можемо прийти до розстановки сил, яка спостерігалася у нас до 2004 р., коли частка іноземного капіталу в активах нашої банківської системи була нижче 20%. Активність окремих кредиторів, зрозуміло, буде різною. Але якщо говорити про загальні обсяги приросту корпоративного ринку, то він за підсумками 2013 р. складе близько 5-10%.

За звичаєм галузеві пріоритети банків будуть спиратися на розвиток економіки в цілому: як тільки буде з'являтися галузь промисловості, що демонструє інтенсивне зростання, вона неодмінно приверне увагу фінансистів. Сьогодні платоспроможних позичальників більше в сільському господарстві, машинобудуванні, гірничорудній промисловості і, звичайно, в галузях, що виробляють імпортозамінну продукцію.

Джерело: Деловая столица від 27.05.2013

News

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback