Mobile app
go go
Press about us

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Високосний рік
25 October 2012
Отримати на e-mail {title} - FUIB

Банки повсюдно оволодівають новими технологіями – від продажу своїх послуг через інтернет до нарощування активів. У наступному році отримувати прибуток зможуть ті, хто швидше за інших освоїть нові правила гри.

У цьому році банки, нарешті, почали працювати в плюс. У січні був зафіксований прибуток 652 млн. грн., і банкіри заговорили про перший прибутковий рік після кризи. Але вже до літа ситуація змінилася: до травня щомісячний прибуток знизився до 88 млн. грн., а за підсумками червня система знову пішла в мінус, втративши 335 млн. грн. Причини втрат все ті ж, зізнаються банкіри: відсутність активного кредитування, збільшення резервів за проблемними позиками і дорожнеча ресурсів. Чи зможе банківська система закінчити рік із прибутком – велике питання.

Банкіри стверджують, що сьогодні фінансові установи виважено підходять до оцінки клієнтів, при якій найважливішим критерієм є прибутковість транзакцій. На ринку все менше амбіцій по частці ринку, обсягами мережі і все більше уваги приділяється вдосконаленню операційної діяльності і якості обслуговування клієнтів.

Костянтин Вайсман, голова правління ПУМБ

Банківську галузь очікує прорив у підході до обслуговування клієнтів і народження нових форм надання банківських послуг. Це виявиться в зміні форматів відділень та їх наближенні до клієнтів, а також в мобілізації банківських точок продажів: з'являться міні-відділення та відділення самообслуговування в нових і несподіваних місцях. Ми побачимо відділення, в яких не буде паперів, а будуть фінансові консультанти і багатофункційна техніка, що дозволить задовольнити будь-яку потребу.

Прискориться міграція банківських послуг в мобільні пристрої. Ми будемо широко використовувати мобільні телефони з інтегрованими чіпами як засіб платежу. Відбудеться повна інтеграція всіх каналів обслуговування, що є відображенням сервісної моделі, в центрі якої знаходиться клієнт (client-centric approach).

Повний текст статті читайте в виданні "Топ-100 рейтинг лучших компаний Украины", №2, липень-серпень 2012 р.

Subscribe to the newsletter

Please fill this field