Мобільний додаток
перейти перейти
Press about us

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Євро піднімається по копійках (Комерсант Україна)
10 October 2012
Отримати на e-mail {title} - FUIB

Курс євровалюти досяг чотиримісячного максимуму

Схвалення Європейським центральним банком програми необмеженого викупу держоблігацій країн єврозони спровокувало зміцнення курсу євро. В результаті вартість європейської валюти на готівковому і безготівковому ринках України піднялася до чотиримісячного максимуму. Учасники ринку говорять, що найближчим часом євро продовжить дорожчати і цілком може подолати поріг в 11 грн.

Позитивні новини з Європи підтримали курс євро. Учора вартість європейської валюти на міжбанку досягла свого чотиримісячного максимуму, піднявшись за один день на 9 коп. За даними валютного індикатора, торги проходили в межах 10,36-10,39 грн. В останній раз євро коштував так дорого 11 травня (10,39-10,41 грн.). Готівковий ринок дуже оперативно відреагував на підвищення курсу. У порівнянні з п'ятничними котируваннями вчора в обмінних пунктах європейська валюта подорожчала в середньому на 10 коп., До 10,26/10,44 грн.

Зміцнення європейської валюти відбулося завдяки позитивним новинам з Європейського центробанку (ЄЦБ), який минулого тижня схвалив програму необмеженого викупу держоблігацій країн єврозони. На думку глави ЄЦБ Маріо Драгі, цей план сприятливо позначиться на грошово-кредитній політиці всіх держав єврозони. Крім того, євро росте по відношенню до долара на тлі негативних тенденцій в Америці. У п'ятницю вийшов звіт по ринку праці в США. Слабкі дані по числу нових робочих місць, неоднозначні цифри по безробіттю дали ринку сигнал, що на засіданні Федеральної резервної системи 12-13 вересня будуть зроблені якісь рішучі заходи по стимулюванню економіки.

Подальше посилення євро багато в чому залежить від того, чи прийме 12 вересня Конституційний суд Німеччини рішення про конституційність Європейського стабілізаційного механізму, який має замінити існуючі Європейський фонд фінансової стабільності та Європейський механізм фінансової стабілізації. "Більшість експертів поділяють думку, що рішення суду швидше за все буде позитивним, можливо, з деякими застереженнями. Якщо ці очікування виправдаються, то тренд зміцнення євровалюти збережеться", – упевнений начальник казначейського управління ПУМБ Антон Стадник.

Учасники ринку не сумніваються в подальшому подорожчанні європейської валюти, однак розходяться у прогнозах її вартості. Зростання курсу євро вже спровокувало підвищення попиту на готівковому ринку. У найближчі кілька місяців євровалюта буде зміцнюватися. Однак особливих проблем через це не буде, до тих пір поки вона не досягне рівня $1,5. Зазвичай при зростанні курсу населення активізує купівлю валюти, тому зараз в обмінниках попит на євро зростає.

Повний текст статті читайте в газеті "КоммерсантЪ Украина" від 11 вересня 2012 р.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок