Mobile app
go go
Press about us

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Вкладено з розумом (Власть денег)
09 June 2012
Отримати на e-mail {title} - FUIB

Депозити

B квітні ставки по депозитах підросли. За підсумками місяця згідно з даними порталу prostobank.ua максимально подорожчали вклади в національній валюті строком на півроку (на 0,14 п. п., в середньому до 14,45% річних) і на рік (на 0,13 п. п., в середньому до 15,01% річних ). Середні ставки за вкладами на три місяці в гривні піднялися на 0,11 п. п. – до 13,47% річних, і на 0,09 п. п. – до 10,04% річних – подорожчали вклади терміном на один місяць. Депозити в іноземній валюті подорожчали значно менше. Ставки по депозитах у доларах США на півроку і рік підвищилися в середньому лише на 0,01 п. п. (до 5,99% річних і 6,61% річних відповідно), на три місяці – на 0,05 п. п. (до 5,32% річних), тоді як терміном на один місяць – на 0,11 п. п. (до 4,06% річних). При цьому найбільш активно (на 1-2 п. п.) ставки підросли у невеликих банків, які відчувають нестачу ресурсів. А ось великі гравці підвищили ставки вибірково і несуттєво (на 0,2-0,5 п. п. у гривні).

Фінансисти намагаються наростити довгостроковий ресурс для кредитування, так що подорожчання ставок по депозитах на більш тривалий термін виглядає цілком логічним кроком. Але оскільки в літні місяці ділова активність традиційно затухає, то і попит на кредитний ресурс в міру наближення до спекотної пори буде спадати. Для вкладників це означає зниження ставок по депозитах в рамках нових програм. Максим Мироненко, керівник департаменту розвитку продуктів роздрібного бізнесу ПАТ «ПУМБ», вважає, що зниження ставок за депозитами в національній валюті триватиме до кінця літа. Експерт упевнений, що дана тенденція торкнеться в рівній мірі як короткострокових, так і довгострокових вкладів.

Не вдасться вкладникам багато заробити і на акціях, так як влітку традиційно зменшиться кількість пільгових пропозицій, що пов'язано зі зниженням активності в зв'язку з настанням періоду відпусток. Однак, за прогнозами експертів, в кінці літа і на початку осені кількість акційних депозитів з підвищеними ставками знову зросте. При цьому найбільш привабливі умови банки пропонуватимуть за вкладами у національній валюті.

Тренд місяця

Ставки за довгостроковими депозитами у гривні підвищилися в чотирнадцять разів більше, ніж за «довгим» вкладами в доларах США.

Автор: Тетяна Криволапчук

Джерело: журнал "Власть денег", №18-20 від 18 травня 2012 р.

News

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback