Mobile app
go go
News

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Корпоративні рахунки компаній групи Laufer арештовані у зв'язку з невиконанням кредитних забов’язань
24 November 2017
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

У зв’язку із невиконанням компаніями групи Laufer зобов’язань по кредитному договору, ПАТ «ПУМБ» подав до Господарського суду заяву про стягнення боргу.

Господарський суд Дніпропетровської області 12.10.2017 виніс ухвалу про забезпечення позову, відповідно до якої суд ухвалив накласти арешт на грошові кошти, які знаходяться на будь яких банківських рахунках компаній групи Laufer. Зокрема, арештовані рахунки ТОВ «Компанія «Хлібінвест» (Покровський хлібзавод), яка є боржником банку згідно кредитного договору.

На виконання вказаної ухвали відділом примусового виконання рішень Державною виконавчою  службою (ДВС) відкрито виконавче провадження та накладено арешт на рахунки підприємства.

Арешт рахунків компанії є законним, оскільки накладений органом ДВС відповідно до ухвали суду про забезпечення позову.  

«ПУМБ діє в рамках чинного законодавства. Власник та керівництво компанії ТОВ «Компанія «Хлібінвест», вдаючись до маніпуляцій, намагається звинуватити банк у тому, що співробітники не можуть отримати заробітню плату, хоча проблема з виплатами зарплатні носить системний характер на всіх підприємствах групи Laufer. Ми вважаємо, що дії власника підприємства, який намагається уникнути відповідальності, вдаючись до шахрайських дій та маніпуляцій є неприпустимими», - зазначає Костянтин Школяренко, заступник голови правління ПУМБ.

Довідка:

Власник компаній Laufer, до складу якої входить ТОВ «Компанія «Хлібінвест» (Покровський хлібзавод) - підприємець Олександр Олегович Лещинський (наразі проживає у Франції). У 2007 р. між ПУМБ та підприємствами групи Laufer було укладено ряд кредитних договорів.

З 2014 року позичальник почав зазнавати труднощів в обслуговуванні кредитної заборгованості. Банк, йдучи назустріч клієнту, прийняв низку угод про реструктуризацію заборгованості. На даний момент клієнт не виконує навіть мінімальні умови по обслуговуванню кредиту.

У зв’язку із невиконанням компаніями групи Laufer зобов’язань по кредитному договору, ПАТ «ПУМБ» подав позовні заяви про стягнення боргу з низки підприємств групи та також кінцевого власника Олександра Олеговича Ліщинського. У результаті суд ухвалив накласти арешт на грошові кошти підприємств групи, які знаходяться на будь яких банківських рахунках.  Зокрема, арештовані рахунки ТОВ «Компанія «Хлібінвест» (Покровський хлібзавод), яка є боржником банку згідно кредитного договору. 

News

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback