Mobile app
go go
News

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

930 тисяч осіб отримали допомогу від Штабу Ахметова за рік
06 August 2015
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

«За рік роботи Гуманітарному штабу Ріната Ахметова вдалося вибудувати найефективнішу систему доставляння допомоги мирному населенню на Донбасі і стати найбільшим постачальником гуманітарних вантажів в Україну, — заявив на брифінгу в ІА «Українські новини» директор Гуманітарного штабу Григорій Колдунов. — Завдяки цьому за 12 місяців допомогу від Штабу було надано для 930 тисяч осіб, з яких 750 тисяч — це люди похилого віку та інваліди, 48 тисяч — діти. Продуктові набори від Гуманітарної штабу щомісяця отримують 500 тисяч осіб».

Рік тому, 6 серпня 2014 року, для того щоб надати максимальну допомогу мирним жителям Донецької та Луганської областей, було створено Гуманітарний штаб, який об’єднав ресурси й можливості Фонду Ріната Ахметова, бізнесів Групи СКМ і ФК «Шахтар».

Як підкреслив Григорій Колдунов, на відміну від інших гуманітарних організацій, надаючи допомогу найбільш нужденним, Гуманітарний штаб бере на себе зобов’язання щодо подальшого видавання. «Пенсіонер, який отримує в нас продуктові набори, знає, що, прийшовши за 35 днів на пункт видавання, він знову отримає допомогу. Оже, наша система дає людям впевненість у завтрашньому дні, а це дуже важливо в умовах повної невизначеності, які принесла на Схід України війна», — заявив Колдунов.

Як розповіла на брифінгу координатор Штабу Римма Філь, у Штабі працюють лікарі фтизіатри та онкологи Фонду Ахметова, фахівці ФК Шахтар, співробітники підприємств групи СКМ, волонтери та водії — всі ці люди упродовж року перекваліфікувалися на найкращих в Україні фахівців із закупівлі, доставляння й поширення гуманітарної допомоги.


Основні програми, які реалізував Штаб упродовж року — евакуація й розміщення біженців, гуманітарна допомога людям похилого віку й дітям, адресна та психологічна допомога. Реалізуються короткострокові проекти, як-от «Мирне літо — дітям Донбасу!».

«Я впевнена, що повною мірою оцінити все, що робить Рінат Ахметов, його Гуманітарний штаб, ми всі зможемо лише за певний час. Та колосальна робота, яка була виконана й виконується щохвилини сьогодні, щодня, має дуже просту, людську основу — допомогти громадянам України, які опинилися в біді, у війні. Ця допомога дозволяє вижити мільйонам наших земляків», — підкреслила координатор Штабу Римма Філь.

Як повідомила під час брифінгу член наглядової ради Гуманітарного штабу, директор зі зв’язків із громадськістю та комунікацій СКМ Наталя Ємченко, в ситуації, що склалася, Гуманітарний штаб не планує свою діяльність більше, ніж на 3 місяці. У планах на найближчий час — зберегти кількість видаваної допомоги на рівні 500 тисяч продуктових наборів на місяць. Штаб планує за допомогою мобільних бригад доставляти продуктові набори у віддалені селища й села, туди, куди жодна допомога не доходить. Психологи Гуманітарного штабу продовжать працювати з дітьми з «травмою війни» з обох боків конфлікту. Програму адресної допомоги також буде продовжено.

«Ефективність — один із ключових принципів роботи Гуманітарного штабу. Суть цього принципу — працювати так, щоб допомагати максимальній кількості людей, які в біді. Коли біда таких масштабів, як сьогодні в Україні, коли допомога потрібна мільйонам, від ефективності нашої роботи залежить величезна кількість життів. Штаб Ахметова сьогодні — найбільша за обсягами допомоги гуманітарна місія в Україні, зокрема — завдяки ефективності роботи команди Штабу. Я щиро захоплююся всіма, хто працює в Гуманітарному штабі і з Гуманітарним штабом, і хочу сказати слова найщирішої вдячності», — підкреслила Наталя Ємченко.

News

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback