Mobile app
go go
News

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Перша в Україні банківська конвергентна мережа створена в ПУМБ
07 August 2012
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) завершив проект зі створення на базі своєї ІТ-інфраструктури конвергентної мережі. На даний момент цей проект є єдиним, реалізованим серед банків в Україні. Мережа дає можливість використовувати переваги фіксованої та мобільної телефонії, IP-телефонії та інших технологій. Проект створення конвергентної мережі є частиною стратегії розвитку інформаційних технологій (ІТ) та інформаційної безпеки (ІБ) ПУМБ, створеної для підтримки бізнес-стратегії розвитку банку до 2014 року.

Конвергентна мережа була створена в рамках проекту впровадження серверної інфраструктури IBM BladeCenter та мережевої платформи Cisco Nexus. Конвергентна мережа відкриває нові можливості з консолідації та віртуалізації ІТ інфраструктури. Перевага конвергентної мережі в порівнянні з «класичним» підходом полягає в об'єднанні локальної мережі (LAN) з мережею зберігання даних (SAN). Тепер банку потрібно практично в 2 рази менше комутаторів, адаптерів, кабельної інфраструктури і відповідно істотно знизяться витрати на обладнання, підтримку й електрику. У проекті зі створення конвергентної мережі брали участь експерти компанії De Novo, які розгорнули мережеву інфраструктуру на базі компонентів Cisco та інтегрували її в існуючу інфраструктуру LAN і SAN.

«Консолідація ІТ-інфраструктури є одним з найважливіших етапів в реалізації стратегії розвитку ІТ та інформаційної безпеки банку. Конвергентна мережа вимагає менше ресурсів для управління та підтримки при одночасному підвищенні надійності та відмовостійкості системи. Це дозволить ПУМБ оперативно і з мінімальними ресурсами реагувати на зростання бізнесу, розширювати функціональність сервісів, а також впроваджувати нові послуги в найкоротші терміни», - коментує Юрій Піскарьов, начальник департаменту інформаційних технологій ПУМБ.

ПУМБ нарощує інвестиції в нові технології, що дозволяють банку випереджати та прогнозувати потреби ринку. Серед останніх досягнень ПУМБ в області інформаційних технологій та інформаційної безпеки:

  • ПУМБ першим серед комерційних банків України сертифікований за PCI DSS (у 2010 р.), який є міжнародним стандартом інформаційної безпеки;
  • ПУМБ став першим банком в Україні, який впровадив технологію Aladdin eToken для захисту платежів в системі СЕП НБУ. НБУ рекомендує цю технологію для застосування іншими банками як кращу практику в банківській системі України;
  • C моменту запуску інтернет-банкінгу ПУМБ в 2010 році, банк забезпечив клієнтам захист преміум-класу надійності. ПУМБ є одним з двох банків в Україну, що забезпечує такий клас захищеності. Cервис iPUMB та інтернет-банкінг «ПУМБ online» захищені цифровим сертифікатом, що забезпечує вищий клас надійності - SSL Web Server Certificate with Extended Validation. Це флагман лінійки SSL сертифікатів компанії Thawte;
  • У 2011 році ПУМБ запустив проект по автоматизації та стандартизації процесу управління інцидентами інформаційної безпеки SIEM (Security Information and Event Management);
  • У жовтні 2011 р. ПУМБ першим в Україні запропонував своїм клієнтам повнофункціональний сервіс інтернет-банкінгу, який був оптимізований для роботи на більшості мобільних телефонів.
News

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback