Mobile app
go go
News

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

ПУМБ в 4 рази збільшив обсяг реалізації золотих злитків за результатами I півріччя 2011 року
26 July 2012
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

З початку року вартість жовтого металу виросла більш ніж на 8% (при котируваннях на початку року 1380 - 1405 дол США / унція, а в останній день півріччя 1512-1500 дол США / тр.унц.). Лондонський ранковий фіксінг 30.06.2011 склав 1505,50 дол США / тр.унц., а в ПУМБ ціна 1 гр. в 100-грамовому зливку становила 393,78 грн. / гр.). Мінімальне значення фіксингу в I півріччі 2011 р. - 1316,00 дол США / тр.унц. (28.01.2011 р.), максимальне - 1552,50 дол США / тр.унц. (22.06.2011 р.).

Найчастіше золото розглядається учасниками ринку як актив-притулок від інфляційних і фінансових ризиків. Зростання ціни на золото з початку року обумовлений підвищеною напруженістю в арабських країнах Близького Сходу і Північної Африки, а також економічними даними США і Китаю, які вказують на уповільнення економічного зростання і посилення інфляції в цих країнах.

Основним чинником різкого зростання ціни золота в червні став підвищений попит інвесторів на золото на тлі невизначеності майбутнього Греції та європейської економіки в цілому. Останнє падіння котирувань золота також викликано подіями в Греції: прийняття жорстких антикризових законопроектів щодо скорочення державного бюджету та продаж частини активів.

На українському ринку банківських металів ціни на золоті злитки в банках дзеркально відбивали зміни котирувань на світових ринках на тлі відносно стабільного курсу гривні до долара США. У I півріччі помітно зріс попит на метал з боку ювелірів та приватних осіб. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року ПУМБ збільшив обсяг реалізації золотих зливків більш ніж в 4 рази, проте говорити про повернення на докризові рівні продажів ще рано.

„Ми очікуємо, що за результатами цього року ринок банківського металу в Україну збільшиться, як мінімум, у півтора рази, а вартість золота подолає позначку 1600 дол США / тр.унц. до кінця року, з можливою корекцією ціни до рівня 1490-1480 дол США / тр.унц. в літні місяці, - коментує Максим Салутін, Заступник начальника Управління грошового обігу, неторгових і касових операцій, Першого Українського Міжнародного Банку. - Банк планує у II півріччі наростити обсяги продажу металу ще на 10-15% в порівнянні з I півріччям”.

News

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback